top of page

Me teemme tutkimuksia Satuconissa

Lääketutkimuksia teemme  yli 20 vuoden kokemuksella, tällä hetkellä Kuopion Työterveyden tiloissa (6. krs, h. 2-3). Työskentelemme toistaiseksi pienellä ryhmällä, mutta kunnioittavalla asenteella potilaitamme ja työtä kohtaan. Potilailta saatu palaute on paras kiitos hyvin tehdystä työstä. Toimimme Satucon Oy:n alaisuudessa.

 

Tässä työssä olemme saaneet tilaisuuden paneutua viimeaikaiseen hoidon strategiaan, nykyaikaisiin hoitovaihtoehtoihin. Työ on tarjonnut näköalapaikan uusien lääkkeiden kehittelyyn, niiden vaikutusmekanismien selvittelyyn kuten myös käytännön vaikutusten (ja haittojen) seuraamiseen. Samalla olemme saaneet perehtyä tämänhetkiseen ravitsemus- ja elämäntapaneuvontaan hyvin käytännönläheisesti. Teemme myös elintarvike- ja laitetutkimuksia jo usean vuoden ajan.

 

Korkean laadun takeena on suoritetut koulutukset (mm. Good Clinical Practice, GCP –koulutus, tutkijakoulutukset kansainvälisiin tutkimuksiin) ja pitkä kokemus potilastyössä. Kouluttautumisohjelmamme on suunniteltu erityisesti tutkimuksiin osallistuvien potilaiden turvallisuuden takaamiseksi.​

 

Erityisesti ihmisen ravitsemuksen ja aineenvaihdunnan osalta päivitämme tietoja jatkuvasti seuraamalla tieteellisiä artikkeleita sekä kokous- ja tutkimusraportteja, mutta myös osallistumalla kotimaisiin ja kansainvälisiin kokouksiin ja koulutustapahtumiin.

Sakari Nieminen

Tutkijalääkäri

 

Keskeinen periaate potilastyössäni on pyrkiä löytämään yksilöllisesti tehokkain tapa terveyden ylläpitämiseen (mm. painon, verenpaineen, kolesteroli- ja sokeritasojen hallintaan).

 

Asiakkaitani, esim. diabetesta sairastavia potilaitani ohjaankin siksi sokeritasapainon ja lääkehoidon aktiiviseen seurantaan, tarvittavien muutosten tekemiseen elimistön tarpeiden mukaan, itse kullekin parhaiten sopivia ruokavalintoja ja ruokailurytmitystä.

 

Pyrin myös ennakkoluulottomasti kuuntelemaan potilaidemme omia kokemuksia oman sairauden hoidosta, onnistumisten kautta hakea motivoituneisuutta pitkäaikaishoitoon.

040 126 3009

Sakari.Nieminen@satucon.fi

IMG-20220816-WA0001 (2).jpg
Laura Jääskeläinen

Tutkimushoitaja / tutkimuskoordinaattori

 

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Tutkimushoitajan työtä olen tehnyt vuoden 2018 alusta alkaen ja olen kouluttautunut myös tutkimuskoordinaattorin tehtäviin.

 

Kokemusta minulla on kertynyt monipuolisesti niin elintarvike- ja lääketutkimuksista, kuin lääkinnällisistä laitteistakin. Näihin lukeutuvat muun muassa useat sydän-ja verisuonisairauksiin liittyvät, kolesteroli-, munuais- sekä tyypin 1 ja 2 diabetestutkimukset.

Työtehtäviini kuuluu tutkimusten potilasliikenteen koordinointi ja laboratoriotutkimukset (mm. verinäytteet ja ekg) ja erilaisten mittausten, kuten peruselintoimintojen seuranta. Lisäksi hoidan tutkimusvalmisteisiin (tutkimuslääkkeisiin) liittyvät toimenpiteet, kuten tutkimusvalmisteiden jakelu, käytön ohjeistus ja valvonta. 

Tutkimustyössä parasta on tutkimuspotilaiden kiireetön kohtaaminen, joka mahdollistaa myös yksilöllisen potilasohjauksen huomioiden potilaan elämäntilanteen ja vahvuudet.

Tarvittaessa ohjaan ja perehdytän muuta tutkimushenkilöstöä (hoitajia, avustajia...) tehtäviensä suorittamiseen ja mm. niiden  vaatimien tietoteknisten järjestelmien käyttöön.

040 774 1104

​Laura.Jaaskelainen@satucon.fi

bottom of page