Me teemme tutkimuksia Satuconissa

Lääketutkimuksia teemme yli viidentoista vuoden kokemuksella, tällä hetkellä Kuopion Työterveyden tiloissa (aiemmin Pihlajalinna Itessa). Työskentelemme toistaiseksi pienellä ryhmällä, mutta kunnioittavalla asenteella potilaitamme ja työtä kohtaan. Potilailta saatu palaute on paras kiitos hyvin tehdystä työstä. Toimimme Satucon Oy:n alaisuudessa.

 

Tässä työssä olemme saaneet tilaisuuden paneutua viimeaikaiseen hoidon strategiaan, nykyaikaisiin hoitovaihtoehtoihin. Työ on tarjonnut näköalapaikan uusien lääkkeiden kehittelyyn, niiden vaikutusmekanismien selvittelyyn kuten myös käytännön vaikutusten (ja haittojen) seuraamiseen. Samalla olemme saaneet perehtyä tämänhetkiseen ravitsemus- ja elämäntapaneuvontaan hyvin käytännönläheisesti. Teemme myös elintarvike- ja laitetutkimuksia jo usean vuoden ajan.

 

Korkean laadun takeena on suoritetut koulutukset (mm. Good Clinical Practice, GCP –koulutus, tutkijakoulutukset kansainvälisiin tutkimuksiin) ja pitkä kokemus potilastyössä. Kouluttautumisohjelmamme on suunniteltu erityisesti tutkimuksiin osallistuvien potilaiden turvallisuuden takaamiseksi.​

 

Erityisesti ihmisen ravitsemuksen ja aineenvaihdunnan osalta päivitämme tietoja jatkuvasti seuraamalla tieteellisiä artikkeleita sekä kokous- ja tutkimusraportteja, mutta myös osallistumalla kotimaisiin ja kansainvälisiin kokouksiin ja koulutustapahtumiin.

Sakari Nieminen

Tutkijalääkäri

 

Keskeinen periaate potilastyössäni on pyrkiä löytämään yksilöllisesti tehokkain tapa terveyden ylläpitämiseen (mm. painon, verenpaineen, kolesteroli- ja sokeritasojen hallintaan).

 

Asiakkaitani, esim. diabetesta sairastavia potilaitani ohjaankin siksi sokeritasapainon ja lääkehoidon aktiiviseen seurantaan, tarvittavien muutosten tekemiseen elimistön tarpeiden mukaan, itse kullekin parhaiten sopivia ruokavalintoja ja ruokailurytmitystä.

 

Pyrin myös ennakkoluulottomasti kuuntelemaan potilaidemme omia kokemuksia oman sairauden hoidosta, onnistumisten kautta hakea motivoituneisuutta pitkäaikaishoitoon.

040 126 3009

Sakari.Nieminen@satucon.fi

Laura Jääskeläinen

Tutkimushoitaja / tutkimuskoordinaattori

 

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Tutkimushoitajan työtä olen tehnyt vuoden 2018 alusta alkaen.

 

Kokemusta olen saanut elintarvike- ja lääketutkimuksista (mm.  kolesteroli-, tyypin 1- ja 2 diabetes)  jo kolmen vuoden ajan. Tutkimushoitajan tehtävien ohessa olen kouluttautunut tutkimuskoordinaattorin tehtäviin.

 

Työtehtäviini kuuluu mm. projektien potilasliikenteen ja laboratoriokäyntien koordinointi, tutkittav an 'strategisten' mittojen seuranta, tutkimuksissa tarvittavien mittausten ja toimenpiteiden suorittaminen (mm. EKG), Lisäksi hoidan lääkkeiden jakelua sekä niiden käytön ohjausta ja valvontaa.

 

Tarvittaessa ohjaan ja perehdytän vähemmän kokemusta omaavaa tutkimushenkilöstöä (hoitajia, avustajia...) tehtäviensä suorittamiseen ja mm. niiden  vaatimien tietoteknisten järjestelmien käyttöön.

040 774 1104

​Laura.Jaaskelainen@satucon.fi